(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Páj za studena
Potřebné ingredience
jablka,hřebíček,citronová šťáva,2x vanilkový pudink,balíček piškotů
Postup přípravy
Jablka zbavíte jádřinců a ve vodě s hřebíčkem a kolečky citronu necháte krátce povařit – oslazením vznikne čerstvý kompot, který se rozdává přímo na misky. Vy ale do vzniklého „jablečného vývaru“ ještě klasickým způsobem zavaříte vanilkový pudink. Tedy bez mléka, předem rozkvedlaný v hrnečku s vlažnou jablkovou šťávou a podle kvantity třeba dva. Vznikne vlastně jablečné želé s kousky ovoce, kam můžete přimíchat třeba i bobulky rybízu. Do dortové nebo pizza formy pokladete piškoty, zalijete vzniklým želé a necháte vychladit. Můžete zdobit šlehačkou, ale občerství samo o sobě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Michaela_
(upraveno)
26. 10. 2011, 16:30
tak mi tomu rikame nepeceny jablecny s pudinkem..delala jsem 1x,nebo 2x a moc se rodina netvarila...ale nase babi to ma rada

nahlásit